نام حضرت زینب (علیه السلام) را چه کسی انتخاب کرد؟ خبرنگاران

به گزارش هدا بلاگ، هنگامی که زینب (س) به دنیا آمد، حضرت زهرا (س) نزد امیرالمؤمنین رفت و فرمود اسم ایشان را معین کن. آن حضرت فرمود من بر این امر بر رسول الله صلى اللّه علیه و آله سبقت نمی گیرم.

نام حضرت زینب (علیه السلام) را چه کسی انتخاب کرد؟ خبرنگاران

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، حضرت زینب سلام الله علیها فرزند سوم امیرالمؤمنین (ع) و فاطمه زهرا سلام الله علیها پس از امام حسن و امام حسین علیهما السلام است. ویژگی های معنوی ایشان از دوران کودکی گرفته تا رشادت ها و معرفت ایشان طی ماجرای عاشورای اباعبدالله (ع) تا پس از آن یعنی دوران اسارت، سبب شده آن بانوی عظیموار در ردیف بهترین خوبان از شیعه قرار گیرد.

حضرت زینب (س) به قدری عظیم الشأن بود که مورد توجه رسول الله صلی الله علیه و آله قرار داشت تا جایی که آن حضرت در روایتی فرمودمَن بَکی عَلی مصائبِ هذِهِ البِنتِ کانَ کَمَن بَکی عَلی أخَوَیهَا الحَسَنِ و الحُسَینِ؛ هر کس بر مصیبت های این دختر (زینب) بگرید، همانند کسی است که بر برادرانش، حسن و حسین گریسته باشد (عوالم العلوم (مستدرک سیدة النساء إلى الإمام الجواد، ج 11-قسم-2-فاطمةس، ص947)

همچنین نقل است هنگامی که زینب (س) به دنیا آمد، حضرت زهرا (س) نزد امیرالمؤمنین (ع) رفت و فرمود اسم ایشان را معین کن. آن حضرت فرمود من بر این امر بر رسول الله صلى اللّه علیه و آله سبقت نمی گیرم؛ ما کُنتُ لأسبَق رسول اللّه در حالی که پیامبر (ص) در سفر بود. هنگامی که پیامبر (س) از سفر بازگشت و موضوع را به ایشان گفتند، رسول خاتم فرمود من بر این امر بر پروردگار متعال سبقت نمی گیرم. ما کُنتُ لأسبَق رَبّی تعالى در این هنگام جبرئیل هبوط کرد و از سوی خداوند بر پیامبر (ص) سلام رساند و فرمود اسم این مولود را زینب بگذار؛ پس خداوند بر او نام زینب را اختیار کرد. سَمِّ هذِه المُولودَة: زینب، فَقَد اختار اللّه لَها هَذا الإسم. سپس جبرئیل از جانب خداوند خبر داد از رویدادهایی که به زینب (س) می رسد؛ در این هنگام پیامبر (ص) گریست. ثمّ أخبره بِما یَجرِی عَلیها مِن المَصائِب، فَبَکى النبیّ صلى اللّه علیه و آله. (همان، ص948)

پیامبر صلی الله علیه و آله در روایتی دیگر فرزندان دخترش فاطمه (س) را آفریده شده از طینت خویش معرفی کرد و فرمود إِنَّ لِکُلِّ نَبِیٍّ عَصَبَةً یَنْتَمُونَ إِلَیْهَا إِلَّا وُلْدَ فَاطِمَةَ فَأَنَا وَلِیُّهُمْ وَ أَنَا عَصَبَتُهُمْ وَ هُمْ عِتْرَتِی خُلِقُوا مِنْ طِینَتِی وَ وَیْلٌ لِلْمُکَذِّبِینَ بِفَضْلِهِمْ مَنْ أَحَبَّهُمْ أَحَبَّهُ اللَّهُ وَ مَنْ أَبْغَضَهُمْ أَبْغَضَهُ اللَّه یعنی فرزندان فاطمه (حسن، حسین، زینب، و امّ کلثوم)، که من ولیّ و سرپرست نَسَبی آنها هستم، از طینت و خمیره ذات من آفریده شده اند، وای بر آن کسان که فضل و عظیمواری ایشان را تکذیب کند و هر که آنها را دوست بدارد، خدا او را دوست می دارد، و هر که با آنها دشمن باشد، خدا او را دشمن دارد. (بشارة المصطفى لشیعة المرتضى (ط - القدیمة)، طبری آملی، ج 2، ص40)

کهن پارس: کهن پارس | مجله همه پارسی زبان های دنیا

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: hodablog.ir شناسه مطلب: 2612

به "نام حضرت زینب (علیه السلام) را چه کسی انتخاب کرد؟ خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نام حضرت زینب (علیه السلام) را چه کسی انتخاب کرد؟ خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید